Damir Hoyka & Tihana Matijaščić

PLES_SA_ZVIJEZDAMA_2013_Damir_i_Tihana_02 PLES_SA_ZVIJEZDAMA_2013_Damir_i_Tihana_01

Damir Hoyka

Poznati fotograf Damir Hoyka rođen je u Brežicama 23.4.1967. godine. Ponosno može reći da radi kao slobodni umjetnik – fotograf. Stručni je suradnik na filmu i televiziji, a što se tiče obrazovanja, navodi da je iza njega nezavršeni studij fotografije na Hochschule fur angewandte Kunst u Beču.

Na ulazak u show motivirao ga je urednik Tomislav Štengl, koji mu je najavio kako će to biti velika avantura te da se u njoj svakako vrijedi okušati. Poslušao ga je i odlučno se upustio u plesnu pustolovinu pun znatiželje kuda će ga to odvesti.

Od emisije očekuje da nauči plesati standardne i latinoameričke plesove, naravno uz to i da se dobro zabavi. Rezultat ga previše ne opterećuje. Najviše ga vesele svi plesovi, zato jer ih još ne poznaje dovoljno, stoga prepun znatiželje i želje za učenjem jedva čeka početak showa. Dodaje kako su odnosi s trenericom odlični, a nada se da će tako i ostati kada treninzi postanu još naporniji.

Njegovu karijeru obilježio je niz autorskih projekata temeljenih na kreativnoj fotografiji, edukacijski projekt Fotosofia i SF roman Xavia.