Posljednja serije „Kuća od karata“ od iduće srijede na HTV2

Zagreb, 6. studenog 2020. - Hrvatska radiotelevizija (HRT) od srijede 11. studenog na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22:40 sati počinje s prikazivanjem posljednje, šeste sezone američke dramske serije „Kuća od karata“.
Okosnica ovog beskompromisnog prikaza moći, ambicije i američkog mentalnog sklopa je Francis Underwood (Kevin Spacey), vođa kongresne većine. On i njegova ništa manje ambiciozna supruga Claire (Robin Wright) u svom usponu ne prežu ni od čega.

Za razliku od prethodnih sezona po trinaest epizoda, šesta i posljednja sezona "Kuće od karata" sastoji se od samo osam epizoda. U ovoj sezoni se Frank Underwood ne pojavljuje zato što je glumcu Kevinu Spaceyu angažman otkazan zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

U posljednjoj sezoni poslije Frankove smrti Claire Underwood (Robin Wright) preuzima dužnost predsjednice Sjedinjenih Država brifingom povodom neuobičajeno velikog broja prijetnji upućenih njoj.
Kao prva žena na predsjedničkoj dužnosti Claire je izložena povećanoj pozornosti i opasnosti. Moćnici iza kulisa, brat i sestra Annette (Diane Lane) i Bill Shepherd (Greg Kinnear) pokušavaju utjecati na smjer politike...

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr