Kriminalistička serija „U tami“ od ove subote na HRT-u

Zagreb, 16. listopada 2020. - Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 17. listopada na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu oko ponoći počinje s prikazivanjem uzbudljive kriminalističke serije „U tami“.
 
Glavna protagonistica je Helen Weeks, neustrašiva detektivka u srednjim tridesetima, oštra jezika, koja se ne boji nikakvog izazova. No gruba vanjština skriva unutarnji sukob koji se odvija u njoj. Neodoljivo je privlače kaos i tmina, a tajna iz djetinjstva dovodi je na rub autodestrukcije.
 
Ova svojeglava detektivka radi na dva dosad najteža slučaja u svojoj karijeri koji će je staviti na veliku kušnju, kao osobu, ali i kao profesionalku. A sve se to zbiva baš u trenucima kade se sprema postati majkom.
 
Radnja počinje jedne kišne noći u mračnoj šumi kada tajanstveni lik odvlači leš u plitak grob. Potom nas radnja vodi u sasvim drugi svijet. Pridružujemo se inspektorici Helen Weeks u potjeri kroz pravi labirint pokrajnjih uličica Manchestera.
 
Helen hvata bjegunca i pritom zadobiva snažan udarac u trbuh. Previjajući se od bolova na podu, prisiljena je priznati svom kolegi Mickeyju da je trudna.
 
Scenarij serije je napisao dobitnik nagrade BAFTA-e Danny Brocklehurst prema knjigama autora bestselera Marka Billinghama.
 
Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr