Svečanim programom HRT-ova emisija Vijesti iz kulture proslavila je 15. rođendan

Zagreb, 24. rujna 2020. –  HRT-ova emisija Vijesti iz kulture sinoć je svečanim programom proslavila svoj 15. rođendan. Uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3) te uz brojne goste iz kulturnog i javnog života, gledatelji su se mogli prisjetiti samih početaka ove jedine svakodnevne televizijske emisije koja 365 dana u godini donosi najnovije i eksluzivne vijesti iz kulture iz Hrvatske i svijeta.

Prisavskim crvenim tepihom, prošetali su i rođendan čestitali: ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, akademik Zvonko Kusić, redatelji Zrinko Ogresta i Ognjen Sviličić, umjetnik Boris Ljubičić, nakladnik Zdenko Ljevak, književnici Miro Gavran, Julijana Matanović i Pavao Pavličić, operna pjevačica i glumica Sandra Bagarić, kazališni redatelj i glumac Boris Svrtan, intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč, glumci Judita Franković, Rene Bitorajac, Tarik Filipović te brojni drugi gosti i umjetnici iz svijeta kazališta, filma i glazbe, koji su istaknuli važnost postojanja emisije Vijesti iz kulture. Fotograf Damir Hoyka, na svoj je prepoznatljivi način fotografirao sve prisutne, a u glazbenom dijelu programa nastupili su pijanist Matej Meštrović i Borna Šercar.

Voditelji svečanog programa bili su urednica Redakcije kulture i Vijesti iz kulture Zrinka Turalija Kurtak, Tamara Džebić Šoljan te Martina Validžić i Danijel Despot. “Petnaest godina svaki dan pozivate vi nas na vaše događaje pa je red da vam barem jednom mi uzvratimo pozivom” – pozdravila je sve prisutne Zrinka Turalija Kurtak. Mnogi uzvanici istaknuli su kako je ova HRT-ova emisija nezaobilazan izvor informiranja za sve one koje zanimaju kulturna zbivanja, ali i za one koji o kulturi ne znaju mnogo, a željeli bi znati.

Vlatka Kolarović, urednica Trećeg programa HTV-a te voditeljica projekta Sunčana Strana Prisavlja, naglasila je kako je proslavom 15. obljetnice Vijesti iz kulture te koncertom grupe Vatra, ujedno završio ovaj hvaljeni i rado gledani ljetni projekt Hrvatske radiotelevizije.
Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
e-adresa: komunikacije@hrt.hr