In memoriam Rajko Dujmić večeras na Drugom

U povodu smrti našeg istaknutog skladatelja i hitmejkera Rajka Dujmića, HRT će večeras na svom Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) emitirati In memoriam program od 20 sati.

Prikazat ćemo dokumentarni fim Tonija Volarića "Zauvijek skladatelj - Rajko Dujmić", koji vam donosimo i na sljedećoj obavijesti o smrti velikog glazbenika:

Preminuo Rajko Dujmić

U sjećanje na Rajka Dujmića prikazujemo emisiju iz serije Zauvijek skladatelji, koju je Hrvatsko društvo skladatelja realiziralo u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom o istaknutim članovima Hrvatskog društva skladatelja.

Od alergije na majčino mlijeko, kuhanja s dva metra visokim ocem, pa do skladanja 'Milene' ili 'Košulje plave', te mnogim drugim pojedinostima iz svojeg života i karijere u emisiji govori veliki Rajko Dujmić. Najotvorenije do sada, drugi najplodniji hrvatski skladatelj zabavne glazbe govori o ljubavima, inspiraciji, krizama i stvaranju pjesama uz koje su odrastale generacije.

Autor: Toni Volarić
Snimatelji: Alen Horvatić i Davor Kalaica
Montažer: Alen HorvatićNovi Fosili, snimka koncerta (V.Lisinski, 1984.)

Sastav Novi fosili jedan je od najpopularnijih pop sastava na ovim prostorima od 1970. godine. Rajko Dujmić od samih početaka iskazuje se kao vrlo uspješan skladatelj mnogih njihovih pjesama i na tom glazbenom putu grupa ubire festivalske nagrade i priznanja kritike. Na svim koncertima nastupaju isključivo s vlastitim programom. Mnoge njihove pjesme postaju hitovi svih vremena kao: Da te ne volim, Reci mi tiho, Šuti, moj dječače plavi, Košulja plava, Za dobra stara vremena.

Emisija  "8. kat" u kojoj su gostovali Fosili

Bili su najpopularnija pop grupa osamdesetih. Njihov ponovni povratak na glazbenu scenu pokazao je da im godine ne mogu ništa. U 8. katu gostuju "Novi fosili".

Voditeljica: Daniela Trbović
Autor i redatelj: Zoran Margetić
Producent: Denis Škorput
Urednica emisije: Jagoda Bastalić
Urednica projekta: Vesna Karuza Podgorelec


Rajko Dujmić preminuo je u 66. godini od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći prošloga tjedna.


Sadržaje pratite i putem multimedijske platforme HRTi.