'Obliti privatorvm pvblica curate'

Scenografiju je za inauguraciju novoizabranog predsjednika Ive Josipovića napravio Ivica Propadalo, a cvijećem ju ukrasio Saša Šekoranja. Sve će najave tijekom inauguracije izgovarati glumac Tarik Filipović.

Uz hrvatske i zastave EU koje obrubljuju pozornicu s lijeve i desne strane, iznad pozornice dominira plavi val na kojem piše inauguracija predsjednika Republike Hrvatske, a iznad njega hrvatski simbol - crvena kocka.

Propadalo je novinarima na Markovom trgu izjavio kako ga je kod izrade scene vodila ideja da je Josipović drugačiji predsjednik. Imao sam otvorene ruke da napravim neki novi val na kojem je simbol Hrvatske, kockica. Dakle, novi vjetar, nešto novo u hrvatskoj državi, kazao je Propadalo.

Kao posebnost naglasio je natpis na stolu na kojem će Josipović potpisati prisegu. Riječ je o latinskom natpisu obliti privatorvm pvblica curate koji se nalazi u Kneževom dvoru u Dubrovniku, a znači zaboravi privatno, radi za opće.

Pozornica će biti ukrašena s 400 bijelih amarilisa koji se neće nalaziti u vazama već, kako je novinarima kazao Šekoranja, na stalcima i izgledat će kao da rastu iz scene, poput cvjetnog polja.