Posebna regulacija prometa

U povodu inauguracije predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića 17. i 18. veljače u Zagrebu će biti privremeno uspostavljena posebna regulacija prometa. Za vrijeme prolaska kolone vozila sa štićenim osobama i visokim uzvanicima iz drugih država povremeno i kratkotrajno će se zaustavljati promet od Zračne luke Zagreb do središta grada, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.
Inauguracija novoizabranog predsjednika počinje u četvrtak 18. veljače, u 12 sati na Trgu svetog Marka, do kojega će građani moći doći isključivo pješice Strossmayerovim šetalištem ili Radićevom ulicom kroz Kamenita vrata.
Iz policije najavljuju da će prema zakonu o javnom okupljanju pregledavati sve osobe koje dolaze na Gornji grad. Stoga mole građane da, radi izbjegavanja mogućih neugodnosti, ne dolaze pod utjecajem opojnih sredstava te da sa sobom ne nose predmete ili sredstva pogodna za nanošenje ozljeda ili remećenje javnog reda i mira.
Privremenom regulacijom prometa uvodi se zabrana zaustavljanja i parkiranja za sva vozila od 17. veljače od 18 sati do 18. veljače do 17 sati u svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada (od Ilirskog trga do Mesničke ulice), u Mesničkoj ulici te u Pierottievoj i Ulici I. Kršnjavoga od Kačićeve do Savske.

Za sva vozila, osim ona s akreditacijom, bit će zabranjen promet u Pierottievoj ulici od 17. veljače od 17 sati do 18. veljače do 17 sati te svim ulicama i trgovima na području Gornjeg grada, Mesničkom i Strelačkom ulicom 18. veljače od 7 do 17 sati.

Sva vozila, osim ona s rezervacijom parkirališta u garaži Tuškanac, 18. veljače od 7 do 17 sati neće smjeti prometovati od Nazorove do Streljačke.

Iz policije su zamolili građane za razumijevanje i da poštuju upute policijskih službenika.