Kako iza kulisa izgleda kampanja HDZ-a

Čak 1.400 kilometara i 9. dalmatinskih gradova i mjesta u samo jednom danu. U obilazak desete izborne jedinice Andrej Plenković krenuo je iz Dubrovnika.

Posjetio je i Ploče, družio se s građanima u Metkoviću.

Nije preskočio ni Biokovo, Sinj, Imotski. U Solinu je pala fotografija, ali i rođendanska čestitka Damiru Krstičeviću.

Na redu je Split. Tempo zahtjevan, no mjesta umoru nema.

- Bili smo samo u Dubrovniku, Metkoviću, Pločama, Na Biokovu, Imotskom, Sinju Solinu idemo na Hvar dobre smo volje nema predaha u kampanji je energija 100 posto i više, naglasio je premijer Andrej Plenković.

Nositelj liste u desetoj izbornoj jedinici i aktualni  ministar zdravstva je Hvaranin, sada sa zagrebačkom adresom.

- Dalmatinci često navode da su najokrutniji ubojice promaja, sidit na lhadnom betonu, izići vani mokre glave...pa i moja je nona to govorila uvijek tako da treba paziti jako, rekao je ministar zdravlja, Vili Beroš.

Treba se čuvati propuha - ali i rukovanja u kampanji u doba koronavirusa.

- Što kažete svima koji se žele rukovati s vama kako ih  iz izbjeći, pitali smo premijera.

- Ovdje su ljudi puno razumniji nego oni koji glume i drame da su u samoizolaciji da bi se onda odmah nakon toga pojavili na zabavnom radiju, rekao je Plenković.

Obilazak Hrvatske predsjednik HDZ-a završava ondje gdje ga je počeo u kampanji 2016. - na Hvaru u Svirču, rodnom mjestu njegova oca.

- Nema mjesta nema zaseoka grada koji Andrej Plenković nije prošao, ubitačan je tempo i svi ga moramo pratiti, istaknuo je Zoltan Kabok, glasnogovornik HDZ-a.

 Na pitanje kakav je bio premijer kao mali, njegov stric Jovanin Plenković je rrekao kako je bio kao mali sladak te kako volio je igrati nogomet.

Plenković je rekao kako razumije Dalmatince kada dođe na otok.

- Ja sam se rodio u Zagrebu, dolazio sam u Makarsku i na Hvar. Geni ostanu tu, a ima u meni i jednog i drugog...ima tu dišpeta Dalmatinskog ima borbe, sportskog duha, ali i životnog iskustva koje se akumulira već 50 godina, naglasio je Plenković.

A sada je pred njim još jedna ključna politička utakmica - u kojoj pogreškama nema mjesta.