Kandidati uoči posljednjeg dana predizborne kampanje

Predizborna kampanja traje još samo tridesetak sati, sutra je njezin posljednji dan. Prema svim istraživanjima, u nedjelju ćemo glasati na dosad najneizvjesnijim parlamentarnim izborima.

Potkraj kampanje kandidati se koriste svim alatima kako bi zadobili naklonost birača.

Nezavisna kandidatkinja na HNS-ovoj listi smatra da je dosadašnji rad najbolji pokazatelj za koga glasati.

- Sve ono što smo obećali to smo i izvršili. Reforma, opremanje, najviše šanse za našu djecu, za mlade ljude, nikad više novaca u obrazovanju i znanosti, tako to mora biti i dalje, rekla je Blaženka Divjak.

Da je u kampanji trebalo više raspravljati o obrazovanju, ali i o gospodarstvu, a manje o ideološkim pitanjima, smatra Miroslav Škoro. Propituje i ustavnost ovih izbora.

- Ako netko bude imao, dragi prijatelji, 37,2 ne može glasati. Taj dio je vrlo upitan i ustavno pravni stručnjaci vrlo ozbiljno govore da bi bilo koja tužba od bilo koga kome je osporeno pravo mogla osporiti regularnost izbora, rekao je Škoro.

Opciju koaliranja Domovinskog pokreta s HDZ-om, čelnik SDP-a naziva najcrnjom koalicijom. Objasnio je i zašto smatra da je važno izaći na izbore.

- Ako ne izađu na izbore njihove glasove će zamijeniti oni koji misle da u 21. stoljeću žena nema pravo na izbor, ako ne izađu na izbore, njihove glasove će zamijeniti glasovi onih koji ne znaju da je Drugi svjetski rat završio i da je fašizam poražen, rekao je Davor Bernardić.

Objašnjenje te insinuacije zatražio je čelnik HDZ-a.

- Tko su ti netolerantni isključivi, tko su ti fašisti na koje misli SDP, ja bih volio to čuti, da mi netko od njih, ne da se sakrivaju u spotovima u porukama, dakle ovo je jedna nevjerojatna kampanja u kojoj imate spotove i kampanje SDP-a, a da nema nikoga od njih. Nikoga baš, to je jedan jedinstveni primjer političke kamuflaže, rekao je Andrej Plenković.

Iz Mosta nezavisnih lista vezano uz poslijeizborne koalicije jasno poručuju:

- Kod nas nema žetončića, naši se ljudi ne prodaju pokazali smo u dva navrata. Jedino kod nas je glas siguran, a što će se događati s drugima, a mislim vidjet ćete, ja mislim da je dosta sramote i bruke koju smo imali kao cijela zemlja u zadnje četiri godine, rekao je Božo Petrov.

No završna riječ ostaje na glasačima, koji će svoju poruku poslati u nedjelju.