Plenković: Oporba gotovo da navija za koronu

Odgovarajući na pitanja novinara o tome da je Ustavni sud od Vlade tražio očitovanje o odlukama Stožera civilne zaštite, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je kako je uvjeren da je sve što su radili u skladu s Ustavom i zakonom i interesom hrvatskih građana.

Oporba, rekao je, pokušava opstruirati Vladu u rješavanju krize zbog koronavirusa - počevši od  ustavnopravnog aspekta koji se odnosio na zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti, preko širenja panike o zaštitnoj opremi do teza o ekonomskim mjerama.

- Teza koja je po meni možda i najgora, najispolitiziranija, najneprimjerenija, najosjeljivija u smislu rušenja povjerenja u rad države, u rad stožera, u rad stručnjaka, je ova orkestrirana kampanja, u kojoj imam dojam da oporba gotovo navija za koronu. To je neodgovorno i tu je ta ključna razlika između onih koji odgovorno, iskusno, stručno upravljaju krizom, i onih koji to iskustvo nemaju, nego žele ispolitizirati  bilo koju situaciju i na njoj profitirati, rekao je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.