SDP-ova turneja po Zagorju prije otkazivanja druženja u kampanji

Restart koalicija je, zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom, sinoć otkazala sve predviđene skupove i druženja s građanima do završetka kampanje. Naša je ekipa jučer bila s čelnicima koalicije, dok ta odluka još nije bila donesena, a danas je provjerila kako će do izbora komunicirati s biračima.
Klanjec - prva postaja kampanje po "zagorskim bregima" u koju iskusni političari nikad ne idu praznog želuca. Sljedeća postaja je Zabok. I ponovno red šetnje, red pozdrava uz nezaobilazni razgovor s umirovljenicima. Uživali bi, kažu, i više, da im netko riješi najbitnije probleme.

Treća postaja Krapina i posjet tehnološkom inkubatoru. Razgledavanje, govor i put prema Zlataru. A ondje nezaobilazni folklor svake kampanje - kaciga, prsluk i obilazak gradilišta na kojem radnici imaju svoja očekivanja.

A njih može osigurati, kažu suradnici, jedino Davor Bernardić koji za razliku od svojeg glavnog protivnika, nije ni prepotentan ni bahat.

- Bernardić nema takve osobine i ima što se tiče uključivosti ima zapravo više nekog reći ću talenta za slušanje drugih za razliku od Andreja Plenkovića, govori Siniša Hajdaš Dončić, SDP, Restart koalicija.
- Zna oko sebe okupiti najbolje ljude i što je izuzetno velika kvaliteta čovjeka - zna slušati, naglašava Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan (SDP).

Pa je, kažu u Restartu, poslušao savjet struke i zbog situacije s koronavirusom otkazao skupove i druženja s građanima.
- Prije svega nam je zapravo zdravlje naših građana. Jako smo posvećeni tome. I problem kao što i sami vidite jako puno ljudi na terenu koji žele razgovarati njim koji ga žele dotaknuti, koji se žele rukovati, fotografirati, koji ga žele i grliti, kaže Ivana Tomić, glasnogovornica Restart koalicije.

Bez obzira na to što se s građanima u sklopu kampanje više neće družiti, Bernardić kaže da zna što od njega očekuju.
- Žele dostojanstveno živjeti od svog rada, žele najbolje za svoju djecu i jednostavno normalan život. I zato su svjesni da su potrebne Hrvatskoj promjene, ističe Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Restart koalicija.

Koje dolaze, poručuje Bernardić, 5. srpnja