Brojni komentari na samoizolaciju R.Ostojića i odluke epidemiologa

Predizborna kampanje traje još šest dana. Iduće subote je predizborna šutnja. Pandemija izazvana koronavirusom u drugi je plan bacila sve ostale predizborne teme.

Odluku Rajka Ostojića da ode u samoizolaciju zbog druženja sa zaraženim dužnosnikom SDP-a, premijer smatra neodgovornom. Ostojić, kojeg proziva i Krunoslav Capak poručujući mu da se sam stavio u izolaciju te da ne poštuje struku, pretendira na to da preuzme ulogu stručnjaka smatra Plenković.

- Pitam se kao predsjednik vlade što bi bilo da u pon 100 tisuća naših sugrađana po logici Ostojića odluče ostati u samoizolaciji jer oni to tako misle. Tko bi nadoknadio tu štetu na radnim mjestima, ako se svi počnu ponašati poput neodgovornog gospodina Ostojića to je teatar, govori Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a.

Iz SDP-a još jednom prozivaju nacionalni stožer civilne zaštite za političko djelovanje. Glavni tajnik SDP-a dodaje da je Ostojić, koji se u međuvremenu testirao i nalaz je negativan, jučer pokušao kontaktirati epidemiologe, ali mu nitko nije odgovorio.

- Do prije tri mjeseca policija je tjerala ljude u samoizolaciju, a sad se ne bih čudio da ih tjeraju vani na ulicu nešto se čudno događa. Profesore Capak, bolje da se uhvatite struke nego da vodite stožer iz samoizolacije, kaže Nikša Vukas, SDP, HSS, HSU, SNAGA, GLAS, IDS i PGS. 

- Napad je najbolja obrana, kolegica Markotić napada oporbu da je za sve kriva, a ne napadaju se ogromni HDZ-ovi skupovi, mi nastavljamo odgovornu kampanju, a HDZ-ovci se okupljaju na trgovima dijele marelice i svakakvo voće, ističe Saša Srića, SDP, HSS, HSU, SNAGA, GLAS, IDS i PGS.

- Ponašanje SPD-ovaca je neodgovorno ruše sustav i struku te ljude koju su izvrsno reagirali tijekom prvog vala izazova pa neće svatko sam sebi propisivati dijagnostiku nego ćemo slušati stručnjake i epidemiologe, govori Gordan Jandroković, HDZ, HSLS.

Jandroković dodaje da Hrvatska treba ozbiljne i odgovorne ljude, a ne one koji preko spinova i pošalica šalju pogrešne i neozbiljne poruke.