Vruće i sparno, moguć pokoji pljusak

Za vikend će biti uglavnom sunčano te vruće, nerijetko i sparno, posebno u unutrašnjosti. Pritom na kopnu neće biti potpuno stabilno pa je uz razvoj oblaka od sredine dana moguć pokoji lokalni pljusak. Pod utjecajem anticiklone pritjecat će nam još malo topliji zrak po visini, ne odveć bogat vlagom.

Ciklona i frontalni sustavi zadržavat će se na sjeverozapadu kontinenta. U Slavoniji i Baranji vikend će početi suncem uz porast temperature, ujutro između 15 i 19, poslijepodne između 30 i 32 stupnja. Pritom u drugom dijelu dana može biti umjerenog i jačeg razvoja oblaka, a lokalno i ponekog pljuska s grmljavinom, moguće i izraženijeg.

Sunčano uz malu naoblaku te uglavnom vruće i sparno bit će u zapadnijim predjelima. Ondje će najniža temperatura biti od 15 do 17, a dnevna između 29 i 32 stupnja. Uz ponegdje umjeren jugozapadni vjetar poslijepodne nije isključen lokalno jači razvoj oblaka uz povećanu vjerojatnost za kišu i grmljavinu.

Pokoji je poslijepodnevni pljusak moguć i u unutrašnjosti Istre te u dijelu Gorskog kotara. Subota će inače i u ovom dijelu Lijepe naše obilovati suncem, a puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, na moru i južni. Najviša temperatura očekuje se od 27 do 32 stupnja.

Vruće će biti i u Dalmaciji gdje će poslijepodnevna temperatura biti između 30 i 33 stupnja. Osim vrućine, dan će obilježiti sunce te većinom slab, sredinom dana i poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenome južni vjetar. More mirno i malo valovito, kao i na južnom Jadranu gdje će također tijekom subote prevladavati vedro uz dnevnu temperaturu zraka oko 30 stupnjeva. I tu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome i sjeverozapadnjak.

Većinom sunčano, vruće i sparno očekuje se i u nastavku vikenda te početkom tjedna. Pritom i u nedjelju poslijepodne rijetko može biti pokojeg pljuska, i to uglavnom na istoku, a u ponedjeljak potkraj dana vjerojatnije na zapadu. Potkraj ponedjeljka zapuhat će sjeverni vjetar s kojim će stići blago osvježenje pa će u oblačniji utorak temperatura biti malo niža.

Sunce i vrućina obilježit će sljedeće dane na Jadranu. Ponegdje će pritom puhati umjeren vjetar s mora u poslijepodnevnim satima. A poneki je neverin moguć na sjeveru u ponedjeljak poslijepodne te u noći na utorak kada će ondje zapuhati bura.