Jandroković: Vjerujem da ćemo u II. izbornoj jedinici dobiti 6 mandata

Nakon što smo jučer u najnovijem HRrejtingu saznali koliko bi mandata mogle osvojiti koalicije i stranke u 2., 3. i 4. izbornoj jedinici, u Dnevniku u 19 sati saznat ćemo kako bi glasali birači u 5., 6. i 7. izbornoj jedinici.

Podsjetimo, riječ je o prvoj velikoj anketi po izbornim jedinicama koja je provedena od 14. do 22. lipnja. Uzorak je 6 tisuća ispitanika, a maksimalna je pogreška po izbornoj jedinici plus/minus četiri posto.

Prvi na listi HDZ-a u 2. izbornoj jedinici Gordan Jandroković i kandidati na listi posjetili su Sajam u Sesvetama, zapalili svijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima i družili se s članovima stranke.

Jandroković je komentirao anketno istraživanje HRrejting prema kojem HDZ s HSLS-om u 2. izbornoj jedinici osvaja 5 fiksnih mandata.

- Rezultati su takvi da pokazuju da će biti veoma oštra bitka za pobjedu u toj izbornoj jedinici i ona će se voditi između HDZ-a i Restart koalicije koja broji 6 različitih političkih opcija. Vjerujem da ćemo u konačnici ostvariti bolji rezultat i da ćemo u II. izbornoj jedinici dobiti 6 mandata kao što smo planirali, poručio je Jandroković.