Bernardić: Vratit ćemo porez na investicije na nulu

Samo investicije mogu promijeniti strukturu hrvatske ekonomije i zato će Restart koalicija vratiti porez na investicije - na nulu, poručio je iz Labina Davor Bernardić.

PDV u ugostiteljstvu i turizmu planiraju spustiti na 10 posto kako bi Hrvatska bila konkurentna drugim mediteranskim zemljama.

- Još jedan dan bliže pobjedi, još jedan dan bliže promjenama, bliže novom početku za Hrvatsku. Istra je poznata po svojoj toleranciji, uključivosti, ali i po tome što je jedna od najrazvijenijih hrvatskih županija. Naš zadatak je da pobjedom Restart koalicije još dodatno decentraliziramo Hrvatsku i omogućimo Istri da se još brže razvija, rekao je Bernardić, 1. na listi u I. izbornoj jedinici (SDP, HSS, HSU, SNAGA, GLAS, IDS, P2GS).Restart koalicija održala je predizborni skup u Fažani. Bernardić je ponovio kako im je zadaća dodatno decentralizirati Hrvatsku čime bi Istri, jednoj od najrazvijenijih županija, omogućili još brži razvoj. Među ostalim, smanjenjem PDV-a u turizmu potaknuli bi jačanje investicija u cijeloj zemlji, poručio je čelnik Restart koalicije.

- Istra korak ispred, sutra Hrvatska korak ispred, to je naš program i naš plan. Istra je poznata po svojoj uključivosti, toleranciji, suživotu, modernim, progresivnim europskim vrijednostima i te iste vrijednosti želimo ugraditi u Hrvatsku jer je bilo dosta nepravde, diskriminacije, bilo je dosta korupcije, čak i previše, i to ćemo promijeniti čim preuzmemo odgovornost za našu zemlju, rekao je Bernardić.