Slijedi nekoliko toplijih i uglavnom suhih dana

Na vrijeme sve više utjecati anticiklona sa sjeverozapada. Međutim, još će u prvom dijelu dana u sklopu ciklone istočnije od naših krajeva kružiti zrak bogat vlagom.

U takvim će okolnostima u Slavoniji i Baranji u početku biti još dosta oblaka, a mjestimice može pasti i malo kiše. Zatim smanjenje naoblake pa će biti barem djelomice sunčano. Uz povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar poslijepodnevna temperatura bit će oko 26°C.

U središnjoj Hrvatskoj bit će pretežno sunčano i toplije nego na istoku, uz temperaturu između 27 i 29°C. I jutro će biti razmjerno toplo, a vjetar slab do umjeren, uglavnom sjeverni.

Obilje sunca očekuje se i na sjevernom Jadranu te u gorskim krajevima. Na Jadranu će biti vjetrovito uz umjerenu do jaku, podno Velebta na udare i olujnu buru, prema otvorenom sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Poslijepodnevna temperatura u gorju od 24 do 26°C, na Jadranu od 27 do 30°C.

Podjednako toplo bit će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, ali će biti i vjetrovito uz umjerenu i jaku, na udare i olujnu buru i sjeverni vjetar, prema otvorenom i sjeverozapadni. Stoga će more biti umjereno valovito i valovito.Na južnom Jadranu u prvom dijelu dana bit će oblačnije, a mjestimice može pasti i malo kiše. Sunčanije i uglavnom suho bit će poslijepodne. Vjetar umjeren sjeverni, uz obalu i bura, a prema otvorenom do jak sjeverozapadnjak. Poslijepodnevna temperatura između 26 i 29°C.

Sljedećih dana na kopnu pretežno sunčano i vrlo toplo, ali će jutra biti hladnija. Uz razvoj oblaka malo kiše ili poneki pljusak može pasti u četvrtak poslijepodne i navečer, uglavnom na sjeveru i zapadu, a u petak i drugdje.

Na Jadranu također pretežno sunčano i vrlo toplo. U četvrtak oblačnije na sjevernom dijelu, a mala vjerojatnost za pljuskove postoji uglavnom u unutrašnjosti Istre.

U srijedu će još puhati umjerena bura, zatim uglavnom vjetar s mora. Dakle, sutra još u početku valja računati na dosta oblaka i povremenu kišu, uglavnom na istoku i jugu, te jak vjetar, osobito na Jadranu.

S razvedravanjem i slabljenjem vjetra slijedi nekoliko toplijih i uglavnom suhih dana.