Nova serija "Ubijanje Eve" od petka na HRT-u

Zagreb, 5. ožujka 2020. - Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 6. ožujka na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23:20 sati počinje s prikazivanjem špijunske serije „Ubijanje Eve“ u trajanju od osam epizoda.
 
Serija prati živote dviju žena: Eve je oštroumna agentica MI5 koja se dosađuje radeći uredski posao i mašta o tome da bude prava špijunka. Villanelle je ćudljiva, talentirana ubojica, koja se ne želi odreći luksuznog stila života koji joj omogućuje njezin posao. Serija odudara od tipičnih špijunskih trilera: glavni likovi su dvije snažne i iznimno inteligentne žene, opsjednute jedna drugom, koje se izravno sukobljavaju u epskoj igri mačke i miša.
 
Scenarij za seriju napisala je Phoebe Waller-Bridge prema popularnim pričama Lukea Jenningsa.
 
Serija je dobila nekoliko priznanja, uključujući nagradu Peabody i nagradu Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti za najbolju igranu seriju. Obje glavne glumice, S. Oh i J. Comer osvojile su brojne nagrada za najbolju glumicu za uloge u toj seriji, dok je Fiona Shaw za ulogu Carolyn Martens dobila nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu.
 
Uloge: Sandra Oh (Eve Polastri), Jodie Comer (Oksana Astankova/Villanelle), Fiona Shaw, Darren Boyd, Owen McDonnell, Kirby Howell-Baptiste
 
Seriju je odabrala Martina Rajšek.
 
Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr