HRT premijerno prikazuje dokumentarni film „Korejski kod“ autora Dragana Nikolića

Zagreb, 7. veljače 2020. - Hrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu 12. veljače na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20:05 sati u sklopu ciklusa Mijenjamo svijet premijerno će prikazati dokumentarni film „Korejski kod“ autora Draga Nikolića.
 
U ovom zanimljivom filmu autor nastoji dati odgovore na pitanja o tome kako je tijekom samo jedne generacije nekad siromašna i ratom opustošena zemlja izrasla u četvrtu najjaču azijsku ekonomiju.
 
Također, bavi se i pitanjima poput onih koji su to ekonomski izazovi jednog od najvećih dobitnika globalizacije, te kako izgleda najbolje čuvana svjetska granica, ona između Južne i Sjeverne Koreje kao i jeli ujedinjenje dviju Koreja realna mogućnost.
 
U Južnoj Koreji znanje je najveći kapital, učenici dnevno uz knjigu provedu i do 15 sati. U filmu otkrivamo o čemu sanjaju mladi Korejci te kako izgledaju južnokorejski gradovi budućnosti.
 
Koji se superlativi vežu uz Južnu Koreju, na čemu počiva korejski kulturni val? Koja je filozofija taekwondoa, kako izgleda svjetsko prvenstvo u pravljenju kimchija, zašto je specifična korejska tradicionalna medicina, pitanja su na koja odgovore traži film „Korejski kod“.
 
Autor: Dragan Nikolić
Snimatelji: Stjepan Kotarski, Aco Buntić
Montažer: Igor Šumiga
 
Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr