Lidija Gašparović

Lidija Gašparović, rođena je u Brinju 1964. godine. U Otočcu završila osnovnu a u Zagrebu srednju školu.  Diplomirala je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom studija započinje suradnju s OTV Zagreb kao suradnica urednika, a potom prelazi na HRT gdje u počecima radi kao vanjska suradnica i  voditeljica u Školskom i obrazovnom programu HTV-a, te potom kao samostalna urednica na HRT 3.  Od 1997. godine na HRT-u je u stalnom radnom odnosu sve do 2012. kada ga sporazumno raskida. Osmislila je i pokrenula niz televizijskih emisija, serijala i dokumentarnih filmova, te aktivno sudjelovala u brojnim profesionalnim, društveno odgovornim i humanitarnim aktivnostima od značaja za programski sadržaj HRT-a društvo u cjelini.

Od kolovoza 2012. profesionalni interes usmjerava u područje upravljanja i razvoja ljudskih potencijala. Stručno se usavršava i stječe interdisciplinarna znanja i vještina potrebne za upravljanje ljudskim potencijalima, kao i za nadzor i korporativno upravljanje na Poslovnom učilištu Effectus u Zagrebu. Trenutno radi u Hrvatskoj elektroprivredi d.d. kao pomoćnica direktora Sektora za ljudske potencijale.

Od 2010. g. do 2017. g. predsjeda Upravnim odborom Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS), čiji je osnivač bila Vlada Republike Hrvatske a Ministarstvo znanosti i obrazovanja je obnašalo prava i dužnosti osnivača. Svrha Nacionalne zaklade bila je  stipendiranje i pružanje drugih oblika potpore učenicima i studentima u Republici Hrvatskoj. 
Otvorena je osoba, uvijek spremna za usvajanje novih znanja. 
Majka dvoje djece.