Plenković: Jedinstvena i maksimalna podrška Grabar-Kitarović

Predsjedništvo HDZ-a i Nacionalnog vijeća održalo je posljednju sjednicu u ovoj godini. Predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković rekao je da su dogovorene potpuna mobilizacija i aktivnosti svih organizacija diljem Hrvatske kako bi se ostvarila pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović na izborima 5. siječnja, a HDZ joj daje jedinstvenu i maksimalnu podršku.

Na posljednjoj sjednici prije drugog kruga izbora dogovena je potpuna mobilizacija stranke. Uz jedinstvenu potporu predsjednici, odaslana je i oštra poruka njezinu protukandidatu Zoranu Milanoviću.

- Sve njegove izjave evo recimo ova zadnja izjava da imam loše mišljenje o predsjedniku Tuđmanu. Čovjek laže! Vrlo je važno imati na umu da netko tko pretendira predsjednik države je u stanju izgovoriti takvu laž da bi učinio što? Valjda poslao poruku biračima krajnje desnice da u prvom krugu ne glasaju za Kolindu Grabar-Kitarović, poručio je Plenković.

Poruka i za prvog čovjeka SDP-a koji je jučer ustvrdio da je glas za predsjednicu glas za korupciju.

- To je jedna objeda i kleveta gospodina Bernardića. Glas za Kolindu Grabar-Kitarović je glas za pravu Hrvatsku, glas za Kolindu Grabar-Kitarović je glas za demokratsku Hrvatsku, rekao je Branko Bačić.

HDZ-ovci uvjereni u uspjeh svoje kandidatkinje, no novinare je zanimalo što ako on izostane.

- Kolinda Grabar-Kitarović će pobijediti i u tome će biti odgovornost predsjednika HDZ, a i svih nas, ali prije svega i gospođe predsjednice, kaže Bačić.

I glavni tajnik HDZ-a optimističan uoči nedjeljnih izbora.

- Pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović bit će na zadovoljstvo svih onih koji sudjeluju u njenoj kampanji, a vjerujem i svih građanki i građana RH. Bit će pobjeda, ističe Gordan Jandroković.

Šest dana prije izbora - svi u HDZ-u uvjereni u pobjedu i najavljuju borbu za svaki glas.