Grabar-Kitarović kampanju nastavila u Dalmaciji

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a i još triju stranaka Kolinda Grabar-Kitarović kampanju je nastavila u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Boravak u Splitu Kolinda Grabar-Kitarović je započela na Rivi, uz druženje i fotografiranje s građanima. U društvu čelnih ljudi splitskog HDZ-a predsjednica je pozvala na zajedništvo i okupljanje te poručila: "Ja ne djelim birače na svoje ili tuđe, vi ste svi moji , Hrvatska je za sve". Ne natječe se, kaže, za fotelju, ali i poručuje da alternativa nikako ne može biti Zoran Milanović i njegova politička ostavština podjela i pljuvanja po svemu što je hrvatsko.

- Stoga danas iz Splita pozivam cijelu Dalmaciju, cijeli jug Hrvatske da kažemo 'ne' podjelama, da kažemo 'ne' Milanoviću, da kažemo 'ne' povratku na staro, da kažemo 'ne' recesiji, da kažemo 'ne' regiji i regionu, 'ne žilet žicama i svemu ostalom što smo vidjeli. Pozivam vas da se okupimo oko ideje zajedničke, bolje Hrvatske, kazala je.

Veliki skup Kolinda Grabar-Kitarović održala je i u Imotskom na kojemu je istaknula borbu za Bosnu i Hercegovinu. "Mi smo jedno srce i jedna duša i nitko nas ne može razdvojiti", poručila je.

Nakon jutrošnjeg poziva građanima da na izbornom listiću zaokruže broj jedan uz koji stoji ime Zorana Milanovića, ispravila se uz osmijeh: "I molim vas zaokružite listu broj 2. Jutros su mi krivo rekli. Sjetite se, 2 kao viktorija, kao pobjeda".