Kolinda Grabar-Kitarović u Požegi i Pleternici

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a i još triju stranaka Kolinda Grabar-Kitarović kampanju je nastavila u Slavoniji. Družila se s građanima u Požegi i Pleternici te u Orašju u BiH.

Predsjednica se družila i fotografirala s brojnim građanima. U Pleternici je pozvala građane da, kako je rekla, zajedno ispletu rezultate, novo zajedništvo i okupljanje kao što je to činio Franjo Tuđman 90-ih u svehrvatskoj pomirbi.

Osvrnula se i na brutalnu izbornu kampanju i napade na najsvetije hrvatske vrijednosti te podjele na Kolindine i Škorine birače, na lijeve i desne, Slavonce i Dalmatince. "Dijele nas jer nas žele podijeliti, oslabiti, moja je poruka danas ovoj ponosnoj Slavoniji u prelijepoj Pleternici nemojmo se djeliti, to su sve naši birači", poručila je Grabar-Kitarović.Za to vrijeme u sjedištu zagrebačkog HDZ-a okupili su se čelnici njezina izbornog stožera, među kojima je bio i Milijan Brkić.

- Na ovim  izborima imamo dva kandidata - jednog koji iz srca predstavlja domoljubno i iskreno hrvatsku državu, koja je u svijetu prepoznata kao hrvatski brend - to je naša kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović koja je zaista Hrvatsku vratila na ono mjesto na svjetskoj karti koje joj i pripada. Drugi kandidat je dakle kandidat koji je Hrvatsku zavio u crno za četiri godine svojeg premijerskog mandata, rekao je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić.    

Kolinda Grabar-Kitarović dan je završila u franjevačkom samostanu u Tolisi u Orašju, sutra će posjetiti Split i Imotski.