Grabar-Kitarović: Birajte pravu Hrvatsku na čelu s predsjednicom

Nakon blagdanskog zatišja nastavlja se borba za petogodišnji mandat na Pantovčaku. Predsjednička kandidatkinja HDZ-a i još triju stranaka Kolinda Grabar-Kitarović bila je u Karlovcu.

- Glavna poruka Kolinde Grabar-Kitarović ovdje iz Karlovca, kako je i sama rekla, i glavna poruka njezine kampanje u drugom krugu bit će - okupimo se za Hrvatsku koja zna. Nije slučajan skup ovdje u Karlovcu, rekla je da su tu jer je to utvrda HDZ-a još iz vremena pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, ali i utvrda hrvatstva od davnina. Može se slobodno reći da Kolinda Grabar-Kitarović u drugom krugu okreće novu stranicu. Neće više biti velikih skupova, više će biti među građanima i družiti se s njima. Na ovom skupu bilo je oko 300 Karlovčanki i Karlovčana. Ondje je bio i Milijan Brkić, potpredsjednik HDZ-a koji je i službeno aktivno uključen u kampanju Kolinde Grabar-Kitarović. Njegova dužnost je mobilizirati građane u Hrvatskoj, BiH, ali i u dijaspori. Ovdje su također naglasili da građani mogu birati između Hrvatske koja nas dijeli na mi ili oni i uključive Hrvatske, javila je iz Karlovca novinarka HRT-a Ruža Ištuk.- Pozivam sve državljane Republike Hrvatske da u drugom izbornom krugu biraju pravu Hrvatsku. Na čelu takve Hrvatske imat ćete svoju predsjednicu, a ta će predsjednica imati vas - svoj narod, snagu Hrvatske. Okupimo se za Hrvatsku koja zna, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.U Karlovcu je prije toga bio i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je komentirao vijest da se u izborni stožer u drugom krugu uključuje Milijan Brkić.
- HDZ ima jako puno jakih aduta i svi ti ljudi moraju biti angažirani. Bili su i u prvom krugu, a bit će i u drugom krugu. Ovo su izbori za smjer Hrvatske i ono što mi uvijek govorimo jest da je predsjednica u prvih pet godina napravila značajna postignuća, rekao je šef HDZ-a.