Predah od kampanje za Badnjak

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović do petka su uzeli predah od izborne kampanje uoči utrke u drugom krugu predsjedničkih izbora. Aktualna predsjednica ipak je kratko komentirala neke izjave Zorana Milanovića sa sinoćnjeg skupa u Samoboru. On je, pak, danas putem Facebooka - čestitao Božić.

Kolinda Grabar - Kitarović je na zagrebačkoj tržnici Dolac kupovala ribu. U oštroj konkurenciji pobijedio je - brancin. Istaknula je kako je spremna na predizborna sučeljavanja sa SDP-ovim kandidatom Zoranom Milanovićem, te se nada da će teme debata biti izborni programi. Za Milanovića je rekla kako sumnja da je promijenio karakter. "Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada", kaže Grabar-Kitarović. Komentirajući dosadašnju kampanju, rekla je da su nedostajale ekološke teme, a previše su dominirala ideološka pitanja o kojima predsjednik države ne odlučuje.

Zoran Milanović jučer je predložio sučeljavanje od tri sata koje bi zajdenički organizirale sve tri nacionalne televizije na kojemu bi sa svojom protukandidatkinjom razgovarao o onome što mogu napraviti kao predsjednici. Nakon izjave Grabar - Kitarović o borbi protiv korupcije u SOA-i prozivanja ne prestaju. "Ja sad mogu, ne znam, tumačiti da se zbunila, ali se nije povukla. Dakle, mi imamo krizu, zemlja je, saznajemo na kraju njezina mandata - u krizi", rekao je Milanović.

Premijer Andrej Plenković na zagrebačkoj je špici komentirao kampanju i izbore. "Imate protukandidata koji sada glumata da je odjednom uključiv i pun zajedništva. Mislim da hrvatski narod nije baš toliko počeo patiti od amnezije da bi zaboravio tko je djelio Hrvatsku i tko nastoji u drugom ruhu ponovno prodati istu priču", kazao je.

Nakon politike na kraju ipak blagdanske čestitke.