Plenković: Milanović Hrvatsku dijeli na mi ili oni

Kampanja za drugi izborni krug počela je u ponoć i trajat će do 3. siječnja u ponoć. Dan poslije prvog kruga izbora predsjednička kandidatkinja HDZ-a i još triju stranaka Kolinda Grabar-Kitarović oglasila se na društvenim mrežama, a njezin su rezultat komentirali mnogi iz vladajuće stranke. 

Grabar-Kitarović najavila je da će s kampanjom za drugi krug predsjedničkih izbora krenuti nakon Božića.

- Kampanja ide dalje, no aktualna predsjednica je odučila uzeti kratak predah, provesti Božić s obitelji, tako da kampanju nastavlja 27. prosinca. No u HDZ-u se radi punom parom. Sastalo se uže vodstvo stranke, brusi se izborna strategija, traži formula za pobjedu u drugu krugu. A ta formula prilično je jasna, to su glasovi Miroslava Škore. I sama predsjednica u svojem je govoru poručila kako sada nije vrijeme za podjele. A jedan od onih koji je bio jučer u Škorinom stožeru Stevo Culej danas mi je u telefonskom razgovoru rekao kako će napraviti sve da Zoran Milanović ne pobijedi tako da njegov glas u drugom krugu ide aktualnoj predsjednici. U HDZ-u poručuju kako su svjesni da će ovo biti teška borba, napeta borba do samog kraja, ali uvjereni su u pobjedu svoje kandidatkinje, izvijestila je novinarka HRT-a Dajana Šošić.

- Da čuli smo poruku, uvažili smo tu poruku i svakako ćemo o njoj voditi računa tijekom drugog kruga predsjedničkih izbora. Vjerujem da ćemo naći načina da dopremo do njih i da će oni shvatiti koliko je bitno da Kolinda Grabar-Kitarović ostane predsjednica, rekao je Gordan Jandroković. 

- Ključna razlika između Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića je to što je ona uključiva, što je predsjednica svih hrvatskih građana, a što je Milanović - kako on to zove karakterom, upravo obrnuto. Od jučer navečer pretendira biti uključiv i pun zajedništva a u biti je isključiv i onaj koji polarizira te Hrvatsku dijeli na mi ili oni, rekao je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon četverosatne sjednice užeg vodstva stranke. Smatra i da Milanović s takvim postignućima ne ulijeva povjerenje da može biti predsjednik svih hrvatskih građana. Plenković je rekao i da je Grabar-Kitarović otvorena za podršku svih birača te poručioi kako vjeruje u razboritost i mudrost hrvatskih birača. Potvrdio je i da je aktualna predsjednica spremna na sučeljavanja.