Završnica predizborne kampanje

Posljednji je dan predizborne kampanje uoči prvog kruga predsjedničkih izbora. Iza nas su dva tjedna vrlo burne, mnogi su je nazvali i prljave kampanje. Evo što smo izdvojili iz same završnice.

Nakon jučerašnjeg velikog skupa u dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu, Kolinda Grabar-Kitarović završni dan kampanje provela je u druženju s građanima Vinkovaca i Vukovara.

Zoran Milanović posljednje sate kampanje provodi u središtu stožera u Zagrebu. Zbog izbornih nepravilnosti okomio se na HDZ, optužio ga za grabež i zloupotrebu izbora u stranačke svrhe te zatražio reakciju DORH-a. Milanović je uvjeren da će na izborima ostvariti pobjedu.

Miroslav Škoro u 5 do 12 na facebook stranici uživo je dva sata odgovarao na pitanja birača. Kritizirao je predsjednicu i Vladu zbog ignoriranja volja naroda i najavio promjene kroz referendume, koje kaže, neće samo raspisivati, nego će biti prvi koji će ih i potpisati. U središtu Zagreba mladima je podijelio budilice i pozvao ih da glasaju jer će njegova pobjeda, kaže, biti dobra za sve.

Nedjeljko Babić podsjetio je na svoj izborni projekt kojim planira privući investicije, vratiti dug, otvoriti nova radna mjesta i vratiti iseljene Hrvate. Simbolično je potpisao i deklaraciju o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu.

Anto Đapić u završnom je obraćanju poručio da mu je biti Hrvat i katolik najvažnije obilježje u životu. A stajati pred svojim narodom kao predsjednički kandidat privilegij je i odgovornost za koju se živi.

Na poruke desnice referirala se Katarina Peović. Simbolično, govorom ispred zagrebačkog spomenika Nikole Tesle, poručila je da treba prestati s nacionalističkim pričama i huškačkim porukama.

Dario Juričan posljednji dan kampanje održao je performans u svom stilu i preimenovao Trg Dražena Petrovića u Trg Ivice Todorića. Kaže kako je za vrijeme Todorićeve vladavine "Hrvatskom tekao med i mlijeko, o čemu se u medijima uvijek s radošću pisalo. Svoje najbolje godine Ivica je ostavio na ručkovima kod Franje Tuđmana i da je igrao tenis, mogao je biti i premijer. Danas ga proganjaju pravosudne hijene".