Grabar-Kitarović u Velikoj Gorici i Zagrebu

Tridesetak sati prije kraja izborne kampanje kandidati se bore za svaki glas. Predsjednička kandidatkinja HDZ-a i još triju stranaka Kolinda Grabar-Kitarović - obišla je Zagrebačku županiju, a zatim vlakom stigla na zagrebački Glavni kolodvor, gdje ju je dočekao gradonačelnik Milan Bandić.

Pred spomenikom Franji Tuđmanu u Velikoj Gorici, Kolinda Grabar-Kitarović počela je pretposljednji dan kampanje. Družila se i fotografirala s građanima a zatim vlakom otputovala prema Zagrebu. U Zagrebu joj se pridružio gradonačelnik Milan Bandić. Posjetila je i Udrugu hrvatskih veterana Domovinskog rata gdje joj je punu potporu dao umirovljeni general Mladen Markač. U društvu predsjednice bio je i HDZ-ov Davor Ivo Stier.

Uz njihovu kandidatkinju, uvjereni su u HDZ-u, čvrsto stoji cijelo članstvo. Ipak, Stevo Culej podržao je Miroslava Škoru.

- Vjerujem da je gospodin Culej, koji je inače meni jedan drag i simpatičan čovjek, zbog toga ovo i govorim, možda propustio gledati sučeljavanje pa da vidi svu raskoš, znanje, elokvenciju, sigurnost kandidata kojega on navodno u prvom krugu podržava. Ako je to propustio, bilo bi dobro da još jedan put pogleda, a on će se u drugom krugu, nakon što mu ovaj kandidat, njemu i svima ostalima koji se kriju iza njega, propadne, doći i vratiti se materi, to jest, HDZ-u, izjavio je Andrej Plenković.