Reakcije na izjavu predsjednice o korupciji u obavještajnom sustavu

I danas reakcije na predsjedničinu izjavu o korupciji u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji i drugim službama. Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić zatražio je očitovanje Vlade, Državnog odvjetništva, SOA-e i VSOA-e.

- Ja očekujem da pitanje vrlo preciznih odgovora, ne saniranje štete kao što se u ovom trenutku pokušava napraviti - bude predmet Vijeća za nacionalnu sigurnost. Nadam se da je i HDZ-u koji ima većinu Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost - interes da provedemo ono što po zakonu moramo, a to je da izvršimo nadzor i utvrdimo istinu, izjavio je predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić.

- Nije posao ministra da uopće tumači izjave, pogotovo izjave koje su date u kampanji. Policija u svakom trenutku radi svoj posao sukladno zakonu, a ja ne želim biti netko tko će komentirati različite izjave koje se daju u javnom prostoru, poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

- Ja ću svoje spoznaje vrlo rado iznijeti na drugim mjestima zbog toga što su stvarno pretjerali. Mislim da je i medijima postalo jasno i cijelom narodu kako su se ponašali prema meni i mojoj obitelji u proteklih nekoliko mjeseci, izjavio je Miroslav Škoro koji kaže da ima dokaze da se njime bave tajne službe.