Predsjednički kandidati u završnici kampanje

Do izborne šutnje ostala su dva dana. Predsjednički kandidati u samoj su završnici kampanje.

Kandidatkinja Radničke fronte Katarina Peović ispred Hrvatske biskupske konferencije poručila je da treba raskinuti Vatikanske ugovore. To zahtijeva, kazala je, "saborsko dvotrećinsko izglasavanje, onda međunarodnu arbitražu". Smatra kako "nas valjda u 21. stoljeću neće napasti papinska švicarska garda" i računa kako takvu arbitražu možemo sprovesti.

- Navodno su ovdje glasači Milana Bandića i ja sam im došao reći; ljudi, to što vam Milan Bandić radi, to je kriminal. Ja sam veći kriminalac od njega, ja ću vam prije izbora napraviti asfalt, a onda me baš briga do idućih izbora, poručio je Dario Juričan obilazeći Kozari bok gdje se uvjerio da kanalizacije i cesta nema, ali smeća - ima.

Kolinda Grabar-Kitarović u Svetom Petru u Šumi nakon sastanka s udrugom Blokirani podsjetila je da novi ovršni zakon u Saboru ide u treće čitanje. "Naravno, dug se mora vratiti, to nikada nije bilo u pitanju, međutim, zakonodavac mora odrediti način na koji će se on vratiti tako da i dužnik i onaj kojemu se duguje, da i oni budu zadovoljni kompromisom", poručila je.

Miroslav Škoro, zajedno s HDZ-ovcem Stevom Culejom, posjetio je rodni Višnjevac. Ponavlja da bi pomilovao Tomislava Merčepa bez obzira na to što je osuđen na zatvor jer kao zapovjednik postrojbe nije spriječio ubojstva 43-oje civila za koja je znao.

- Pravorijek je izrečen. Postoje procedure. Procedura kaže ako se odluži toliko i toliko potrebnih godina vremenske kazne, onda se može dogoditi pomilovanje. I to je za mene kao krščanina znak milosrđa. Ne vidim što je u tome problem, poručio je Škoro.

Zoran Milanović boravio je u Zadru gdje se, među ostalim, dotaknuo predlaganja predsjednika Vrhovnog suda Saboru. "Oni znaju da ja tu neću imati milosti i da neće biti predložen netko tko će biti vođen prije svega logikom 'ne talasaj i štiti svoje', smatra.