Kotromanović i Milanović o izjavi predsjednice

Sinoćnja izjava predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović o korupciji u Sigurnosno-obavještajnoj službi te potrebi pomlađivanja kadrova u tom sustavu, danas je izazvala brojne reakcije, između ostalih, i iz SDP-a.

Pojašnjavajući svoju jučerašnju izjavu o korupciji u tajnim službama predsjednica je
jutros prozvala Ivu Josipovića i Zorana Milanovića da je sustav naslijedila od njih, podsjetivši na postupak protiv bivših čelnika VSOA-e Darka Grdića i Ognjena Preosta.

Preosta i Grdića je, smatra predsjednica, tadašnji ministar obrane Kotromanović zaštitio od nečasnog otpusta. Bivši čelnik VSOA-e preko svoje odvjetnice uzvraća kako je predsjednica iznijela niz neistina.

Bivši ministar Kotromanović tvrdi da je sve nakon nadzora napravljeno po proceduri.

- Po svemu onome što sam danas čitao po meni je ona najveća ugroza za sigurnosne službe Republike Hrvatske. Brate koncentriraj se na kampanju, pripremi se dobro za ono što hoćeš reći, a nemoj svako malo pričati stvari koje apsolutno ne stoje i neistinite su, potpuno su neistine, rekao je bivši ministar obrane Ante Kotromanović.Predsjednički kandidat Zoran Milanović podsjeća na smjenu bivšeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića koju je pokrenula predsjednica.

- Prvo ga predsjednica najuri pa ga premijer iz te iste stranke koja se zaklinje u tu istu predsjednicu rehabilitira - pa tko je tu lud, rekao je Milanović.