Milanović u Požegi, Grabar-Kitarović u Sisku

Izborni sat otkucava. S obzirom na to da se prema anketama očekuje žestoka utrka - predsjednički kandidati bore se za svaki glas. Zoran Milanović biračima se obratio iz Požege, a Kolinda Grabar-Kitarović iz Siska.

Iz grada hrvatskih pobjeda Kolinda Grabar-Kitarović osvrnula se na 5 godina na Pantovčaku. "Gospodarstvo je prodisalo, plaće rastu, iako ne tako brzo kako bih htjela. Smanjili smo dug, demografsko pitanje sam nametnula ne samo na razini hrvatske nego i cijele EU kao pitanje opstanka sviju, poručila je Kolinda Grbar-Kitarović.

Zoran Milanović građanima poručuje da ne vjeruju onim kandidatima koji spominju reforme jer se dobro zna koje su predsjedničke ovlasti. "To su varalice. Predsjednik ne može provoditi fiskalne reforme, ne može konsolidirati proračun, predsjednik ne može puno toga, ali može svojim govorom, svojom snagom argumenata, svojom uvjerljivšću, svojim odnosom s ljudima, svojim ugledom u inozemstvu i zemlji napraviti puno, kazao je.

Uvjeren je u pobjedu i želi vratiti dignitet funkciji predsjednika, a komentirao je i dosadašnju borbu za Pantovčak. "Tu ima uvreda, ima prijetnji nacionalnim manjinama. Ljudi se slamaju pod pritiskom stresa, odgovornosti, treme, alkohola, opijata, svega tu ima. To nije dobro. Ja se za neke ljude već počinjem brinuti", poručio je.

Dotaknuo se Milanović i nekih poteza aktualne predsjednice koja odgovara da se mnogi rugaju nekim njezinim potezima, a ne shvaćaju svoj najveći problem. "Otuđenost od naroda. Oni ne poznaju Hrvatsku. Njih ne zanima Hrvatska. Iz zagrebačkih salona ne može se upoznati kakav je život u Sisku", kazala je Grabar-Kitarović.

Kampanja u kojoj zabranjenih tema gotovo i nema, gdje se prati i udara na svaki potez suparnika bliži se kraju. Izbori su danas u Sisak doveli HDZ, a sutra će Siščane pokušati pridobiti SDP i Zoran Milanović.