Oštar sukob Jandrokovića i Milanovića

Nastavljen je oštar sukob predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i predsjedničkog kandidata SDP-a i još 12 stranaka Zorana Milanovića. Ponovno su se častili optužbama i međusobno prozivali.

- On i danas nije rekao s kim je radio. Da je rekao s kime je radio u trenuku kad sam prvi put postavio to pitanje - ta polemika ne bi bila ni potrebna. Ali on to ne govori. Dakle, čovjek očito nešto mulja. Najlakše bi bilo reći: 'Radim s tim i tim' - i bilo bi gotovo. Kad ne kažeš s kime si radio, postavlja se pitanje jesi li možda dužan nekome, pa kada bi postao predsjednik, a sva sreća što on neće postati predsjednik - onda možda imaš neke dugove prema nekim ljudima, a koje ne želiš imenovati. Smatram da Zoran Milanović nešto mulja, izjavio je Gordan Jandroković.

- To je pokušaj da se izazove kavga. On je tajni agent 808, toliko je dobio preferencijskih glasova. I predsjednik je Sabora. Dakle, ja ne bih polemizirao, bez obira što mi savjetuju da se na to ne osvrćem. Dosad sam se osvrtao nikada ili vrlo pristojno. Jučer sam rekao jednu riječ za njega i iza toga stojim. On je predsjednik Sabora. Ovo što je bilo je notorna laž i to uporna laž, koja se ponavlja. Ej, skini mi se više s leđa čovječe. To je neistina, sve je čisto. Međutim, ti si predsjednik Sabora. To što si tajnik HDZ-a - od tamo će te potjerati vrlo brzo. Ali predsjednik Sabora si, nas dvojica morat ćemo stajati kraj iste zastave kad budem predsjednik, kazao je Zoran Milanović.