Verbalni obračun Milanovića i Jandrokovića

Dosadašnju kampanju obilježio je, među ostalim, oštar sukob predsjedničkog kandidata SDP-a i još 12 stranaka Zorana Milanovića s dužnosnicima HDZ-a. Danas - njegov žestoki verbalni obračun s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Razmjena vatre između vrha HDZ-a i Zorana Milanovića sve je žešća. HDZ-ov Gordan Jandroković nazvao je Milanovića najvećom nepodopštinom ove kampanje jer, kaže, taji s kim je poslovao i kako je zaradio milijune.

- To spominje jedan čovjek koji je predsjednik Sabora i notorni lažov. To prvo nije istina. Drugo to nije 2 milijuna eura čak i kad bi bilo 2 milijuna kuna , i treće to je sve sve je provjerljivo u mojim poreznim prijavama. I ne vidim gdje je problem, pa nisam ja prodavao udjele tvrtke za 200 tisuća eura kao on i pritom radio vile po zagrebačkom Babonićevoj i onom kvartu. Mislim ja sam živio od svog rada tek kad sam otišao iz politike, rekao je Milanović.

- Sva moja imovina od početka moje političke karijere uvijek je bila u mojoj imovinskoj kartici , sve sam uvijek objašnjavo i sve je bilo dostupno. Za razliku od toga Zoran Milanović skriva s kim je radio zadnje 3 godine. Cijelu svoju karijeru proveo je u državnoj upravi  pa nakon toga u partiji, a zadnje 3 godine otkad je u prvatnom sektoru ne želi reći kako je zaradio novac. Tko ga je plaćao, za koje usluge i to je sumnjivo, poručio je Jandroković.

Pa je zaiskrilo i na pitanju financiranja troškova kampanje. Tko je dao novac i iz kojeg izvora te koliko.

- To sam već rekao oko milijun kuna, dakle manje od ostalih jer nemamo više, dakle njisam uspio prodavati maglu lokalnoj samoupravi, javnim poduzećima, Zagrebačkom holdingu i iz toga izvlačiti milijune za sebe, nego sam se morao oznojiti da bih zaradio pristojno, ali i dalje manje od članice Europske komisije koja ne zna engleski, ja sam za to morao raditi, a ona sjedi, ističe Milanović.

- Mislim da smo do sada dali 1,2 milijuna kuna, ali i ti se podaci mijenjaju iz dana u dan. Dakle, jedan dio troškova njezine kampanje pokrit će se donacijama koje idu izravno na račun predsjedničke kandidatkinje, a jedan dio sredstava uplatit će HDZ. (Jeste li Vi osobno nešto dali ?) Jesam, da, uplatio sam 10 tisuća kuna, kaže Jandroković.

I tako u krug. Obje strane slažu se u jednom - upravo je onaj drugi negativac i gubitnik. Do izborne šutnje preostalo je još 5 dana kampanje.