Skupove održali Škoro, Peović i Babić

Nezavisni kandidat Miroslav Škoro kampanju je nastavio skupom u Rijeci. U prepunoj dvorani pjevao je, kritizirao vlast i protukandidate, družio se s građanima i najavio pobjedu u prvom krugu.

- Kakav drugi krug? Pljesak... pa što da se mučimo. Mi smo štedljiv narod. To košta. Mi smo kršćanski narod. Božić je. Što bi se živcirao za Božić? Probudim se, Škoro predsjednik i gotovo, rekao je Miroslav Škoro.

Ispred gradilišta budućeg Spomenika domovini u Zagrebu -  kandidatkinja dviju stranaka Katarina Peović upozorila je na štetne učinke politike Franje Tuđmana. Istu pljačkašku politiku pretvorbe i privatizacije, kaže, nastavlja i aktualna predsjednica.

- Moramo to jasno i otvoreno reći - Kolinda Grabar-Kitarović koja jučer dolazi u Slavonski Brod i govori da je jedan od velikih njezinih doprinosa njezinog mandata normalizacija stanja u Đuri Đakoviću - da je riječ o laži i da je riječ o manipulaciji radnicima, ustvrdila je Peović.

Kandidat Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Nedjeljko Babić posjetio je Mariju Bistricu. Družio se s mještanima, donirao za izgradnju crkve u Srbu i pozvao građane da učine isto.

- Kako Nedjeljko ne radi nedjeljom, tako smo odlučili nećemo ni danas održavati nikakve aktivnosti u vezi naše kampanje, nego smo došli duhovno se pomoliti za hrvatski narod, za sve nas, za zdravlje ovog naroda i za bolje sutra, poručio je Babić.

Nakon posjeta Mariji Bistrici Nedjeljko Babić objavio je da zbog teške prehlade do daljnjeg prekida kampanju.