Kampanja ulazi u posljednji tjedan, kandidati obilaze zemlju

Kandidatkinja HDZ-a i triju stranaka u Novoj Gradiški. Druženje s građanima. Prepuna kazališno-koncertna dvorana u Slavonskom Brodu. Istaknula je doprinos rješavanju pitanja onečišćenja zraka, ali i najavlia plaće radnicima i rekonstrukciju Đure Đakovića.

- Da Đuro Đaković raste i da dobija nove poslove uključujući i to da mi u Hrvatskoj, da Đuro Đaković servisira hrvatske tenkove, a ne netko drugi, vojna vozila i sve ostalo, rekla je predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović.

- Kad Split stane uz nekoga, onda je taj pobjednik, poručio je predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

Pjevalo se na predizbornom skupu nezavisnog kandidata Miroslava Škore u Splitu. Iskritizirao je vladajuće, protukandidate Kolindu i Milanovića i poručio da njegov program stane u riječ promjena.

- Poručujem svima, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović su dva lica istog sustava, istog režima. Oni isto misle, niej država Ministarstvo vanjskih poslova, poručio je Škoro.

Kandidat stranke desno Anto Đapić upozorio je na neravnopravnost kandidata, manipulaciju izbornim anketama, ali i nedostatak javnih debata i prozvao one koji ih odbijaju.

- Da se može vidjeti kakve su razlike između nas. Zašto ja ne mogu doći u poziciju da postavim pitanje glavnim kandidatima zašto niste bili '91. godine sa puškom u ruci i branili hrvatsku državu. To sad čak ispada neko grozno pitanje, kao pitanje ispod  pojasa, nije to pitanje ispod pojasa, to je temeljano pitanje na ovim izborima, kaže Đapić.

Na pulskoj tržnici s građanima se družila kandidatkinja dviju stranaka Katarina Peović. Upozorila je da su u Hrvatskoj problem i korupcija i slobodno tržište. Komentirala je i odluku suda o pozdravu za dom spremni.

- Uzvik za dom spremni treba apsolutno osuditi kao zločinački jer je služio u zločinačke svrhe i sve interpretacije koje ga povezuju s operama i sličnim su izmišljene i prazne priče, potrebno ga je zabraniti, poručila je Peović.

I dok su kandidati sve glasniji i aktivniji, do izborne šutnje ostalo je još šest dana.