Kolakušić u kampanji do sada potrošio 12 kuna

Borba protiv korupcije jedna je od glavnih poruka nezavisnog predsjedničkog kandidata Mislava Kolakušića. Bivši sudac - prvi je na hrvatskoj političkoj sceni koji kampanju uglavnom vodi na društvenim mrežama i internetu. Danas je prvi objavio koliko je do sada u kampanji potrošio ili bolje rečeno - nije potrošio.

Mislav Kolakušić prvi je od kandidata DIP-u podnio financijsko izvješće. U njemu piše da je u kampanji do sada potrošio 12 kuna i to za otvaranje bankovnog računa. Donacija nije imao, a za promidžbu tvrdi, nije izdvojio ni jednu kunu.

- Naši simpatizeri, naši ljudi koji nas prate i podržavaju kroz društvene mreže sami šire dakle i povećavaju vidljivost tih objava na način da sheraju, lajkaju, komentiraju itd., kazao je Dražan Dizdar, voditelj izborne kampanje Mislava Kolakušića.

Za razliku od ostalih kandidata koji glasove pokušavaju privući klasičnim skupovima i druženjem s građanima, Kolakušić se oslanja na nove medije - društvene mreže i medijske nastupe.

Facebook stranica 'Građani za Mislava Kolakušića' ima 160 tisuća pratitelja i glavno je mjesto s kojeg se odašilju političke poruke. Na njoj se dnevno objavljuje i po nekoliko statusa i svi su vrlo dobro komentirani.

Bivši sudac Kolakušić imidž je izgradio na borbi protiv korupcije, što mu je i jedna od glavnih tema u predsjedničkoj utrci. Posebno je kritičan prema dvije najveće stranke.

- Svatko normalan, odgovoran i neumrežen u HDZSDP interesnu mrežu je svjestan pogubnosti izbora HDZSDP kandidata na ovim i svakim izborima. Ovoga puta je na građanima da pokažu žele li promjene ili nastavak HDZSDP-ovog uništavanja Hrvatske, objavljeno je na spomenutoj Facebook stranici.

Kao i kod europskih izbora - i u predsjedničkoj se kampanji izbjegava jasno odrediti prema ideološkim pitanjima, no zato, kako kaže, ne bježi od sučeljavanja.

- Zoran Milanović, Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro, izađite iz mišjih rupa, ne sramotite sebe, svoje birače i svoj narod i izađite na sučeljavanje, također je jedna od objava na stranici 'Građani za Mislava Kolakušića'.

I dok proziva protukandidate za izbjegavanje - sam odbija zahtjeve novinara za snimanje svojih izbornih aktivnosti. Odgovor na pitanje zašto - možda ćemo dobiti već na sučeljavanju sljedeći utorak na HRT-u.