Predizborni skup Kolinde Grabar-Kitarović u Splitu

Na sinoćnjem predizbornom skupu u Splitu kandidatkinju HDZ-a i triju stranaka Kolindu Grabar-Kitarović dočekale su zastave i pjesma. Onima koji je prozivaju za nedostatak lojalnosti poručuje - Hrvatska mi je uvijek bila na prvom mjestu.

- Neću dopustiti da moju lojalnost dovode u pitanje neki koji su tamburali po Americi početkom devedesetih i krajem osamdesetih. Niti oni koji su rekli da je Hrvatska slučajna država i poslali hrvatske specijalce na hrvatske branitelje, rekla je predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović.

U Splitu se, kaže, osjeća kao u obitelji.

- Zdravo drugovi ne prolazi u ovome gradu, može proći jedino zdravo Marijo!, rekao je Andro Krstulović Opara (HDZ).

Uzor, naglasila je Grabar-Kitarović, nalazi u prvom predsjedniku Tuđmanu.

- Sjećate se kad je doveo vlak slobode ovdje u Split i kad je rekao - i što da vam još obećam? Što ste odgovorili? Vukovar!, rekla je Grabar-Kitarović.

Kolinda Grabar-Kitarović jedina je i istinska kandidatkinja HDZ-a, naglasio je i predsjednik te stranke Andrej Plenković, osvrnuvši se na jučerašnji skup Miroslava Škore.

- Djelovalo mi je kao neka parodija na Večernju školu, s tim da je Pervanova Večernja škola bila zabavna, a ovo je bilo loše, čak loše pročitano, praktički nikakvo. Glas za Škoru je glas za Milanovića, glas za Škoru je glas za SDP, rekao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Grabar-Kitarović danas je posjetila Zadarsku županiju. U Benkovcu je obišla radove na obnovi gradske jezgre, a u Galovcu otkrila spomenik u čast Gospi od Karmela.