Miroslav Škoro održao skup u Lisinskom

Prvi vikend službene izborne kampanje - predsjednički kandidati diljem zemlje pokušavaju doprijeti do glasača i prenijeti im svoje poruke koje postaju sve oštrije. Ne štede se riječi za suparnike. Velik skup u dvorani Lisinski u Zagrebu održao je nezavisni kandidat Miroslav Škoro.

Pred punom dvoranom Vatroslava Lisinskog Miroslav Škoro poslao je poruku: 

- Ovaj tsunami više nikad nitko moći zaustaviti.

Uputio je i poruke vrhu HDZ-a i njihovoj kandidatkinji.

- HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković, a Kolinda Grabar-Kitarović je kandidatkinja Andreja Plenkovića. Članovi i birači HDZ-a moraju znati da je glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas za Andreja Plenkovića, stoga se posebno obraćam članstvu i simpatizerima HDZ-a: ja ću biti vaš predsjednik!, poručio je.

Prvi referendum koji će, kaže, raspisati bit će onaj o ovršnom zakonu, a prva zemlja koju će posjetiti BiH. Ima poruku i za Kolindu Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

- Moj glavni protukandidat je upravo taj korumpirani, klijentelistički sustav koji ima mnogo lica. Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović tek su dva lica tog sustava, ali oba će pasti na ovim izborima, rekao je.

U Lisinskom su bili i čelnici stranaka koje podupiru Škoru.

- Glavno je da je on izašao iz HDZ-a odavno. Nije dakle sada, zato što misli da može nešto ušićariti, nego je odavno izašao. Svoj je čovjek, kaže Ruža Tomašić (Hrvatska konzervativna stranka).

- Najbolje poznaje potrebe ljudi. I ne samo gospodarstva, i sam je poduzetnik, nego i ljudi iz Slavonije, probleme iseljavanja - poručio je Božo Petrov, predsjednik Mosta nezavisnih lista.

- Glas za gospođu Grabar-Kitarović, to je glas za Milana Bandića, to je glas za Milorada Pupovca, to je glas za Ivana Vrdoljaka, rekao je Zlatko Hasanbegović (Blok za Hrvatsku).

Miroslav Škoro uvjeren je u pobjedu, a drugog kruga - poručuje - neće biti.

Na govor Miroslava Škore reagirali su iz HDZ-a. Tvrde da je Škoro - umjesto Tuđmanovim - krenuo gubitničkim putem Mosta i svog mentora Velimira Bujanca. Napisali su da Škoro ponavlja promašene teze Zorana Milanovića.

"Samoprozvanog suverenista Miroslava Škoru podsjećamo da je jedini pravi, istinski suverenist dr. Franjo Tuđman. On je tu zadaću ispunio tada kada je trebalo, za razliku od Škore i sličnih koji o tome danas, 30 godina kasnije, tek pričaju i pokušavaju ušićariti jeftine političke bodove", poručili su.