Dokumentarna serija „Medvjedići i ja“ od subote na HTV2

Zagreb, 22. studenog 2019. - Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote  23. studenog na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u udarnom terminu od 20 sati započinje s prikazivanjem dokumentarne serije „Medvjedići i ja“.

Snimatelj divljih životinja Gordon Buchanan sudjeluje u revolucionarnom projektu spašavanja grizlijeve mladunčadi koja je ostala bez majke, s ciljem da ih se odgoji i vrati u prirodu.

U Centru za spašavanje medvjeđe mladunčadi u ruskoj Tverskoj oblasti znanstvenici vjeruju da se mladunci grizlija koji su ostali bez majke mogu uspješno vratiti u divljinu, a da ne postanu opasni za ljude. Gordon Buchanan pridružuje im se usred zime, dok novi medvjedići dolaze iz svih krajeva Rusije.

Mora se brzo naviknuti na ulogu medvjedice - pazi da mladuncima bude toplo te ih danju i noću hrani na bočicu. Ima samo devet mjeseci vremena da ih pripremi za samostalan život u prirodi.

Trenutak oslobađanja bit će istodobno sretan, tužan i neizvjestan. Hoće li medvjedi znati izgraditi sebi jazbinu u kojoj mogu prezimiti  preživjeti sami u divljini te   hoće li cijeli projekt uspjeti?

Odabrala: Mira Vočinkić

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr