Stipe Alfier

Stipe Alfier

novinar HRT-a

Rođen je 1971. u Šibeniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao geografiju na zagrebačkom PMF-u. Kao stipendist Voice of America, godinu profesionalnog usavršavanja (broadcast journalism) 2001. proveo na University of Tennessee, Knoxville, SAD.
Na HRT-u kao honorarac od 1993. nakon što je prošao na audiciji za obrazovni program HR-a. Novinarstvo učio na radio Sljemenu. Nakon još jedne audicije 1994., prelazi na televiziju gdje je dvije godine radio u Zagrebačkoj panorami. Od 1996. - 2003. novinar u Redakcijama unutarnje i vanjske politike IP-a HTV-a - gdje je radio vijesti, izvještaje i reportaže za sve dnevne i tjedne informativne emisije. Na HRT-u stalno zaposlen od 2001. Od 2003. - 2007. urednik redakcija unutarnje politike i DESK-a, urednik Dnevnog programa te Izvršni urednik IP-a. Od 2003. - 2016. uređivao TV Dnevnik, a posljednje tri godine ga i vodio. Trenutno urednik Vijesti u programima HTV-a.
Kao polaznik, sudjelovao na nizu medijskih treninga (Reuters, EBU) te bio  predavač na radionicama za tv novinare u organizaciji Vijeća za elektroničke medije 2018.

Nagrađen godišnjom nagradom HND-a Marija Jurić Zagorka u kategoriji televizija 2000. 
Oženjen, otac troje djece. Član je Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske.
U Programsko vijeće HRT-a izabran u studenom 2019. od kolega novinara i ostalog kreativnog osoblja HRT-a.