HRT ove subote emitira najduži film u svojoj povijesti

Zagreb, 6. studenog 2019. - Hrvatska radiotelevizija (HRT) ove će subote, 9. studenog u terminu od 20:45 sati do čak 4:40 slijedećeg jutra na svom Trećem programu (HRT-HTV3) emitirati najduži film koji je ikada prikazan na javnom servisu, a riječ je o djelu „Uspavanka za tužan misterij“, filipinsko-singapurskoj fantastičnoj drami.
 
Ovaj gotovo osmosatni film u 470 minuta govori o potrazi za tijelom Andrésa Bonifacija. Bonifacio je bio filipinski borac za slobodu koji je poznat kao otac filipinske revolucije protiv španjolske okupacije. Inače, na 66. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu ovaj film osvojio je nagradu Alfred Bauer. Redatelj je Lav Diaz.

Urednik filma je Dean Šoša, koji slikovito kaže kako trajanje filma odgovara vremenu u kojem je ove godine pobjednik glasovitog natjecanja Iron Man na Havajima isplivao 3.8 km, odvozio biciklom 180 km i trčao 42 km i 195metara.

„Vjerojatno su ga mišići kasnije manje boljeli no što će boljeti one koji će u subotu uz televiziju sjediti osam sati. No svim gledateljima koji izdrže, trud će se više no isplatiti. Diazovi filmovi spadaju u vrh suvremene kinematografije i traju upravo onoliko koliko im njihova unutarnja logika nalaže. Treći program postoji da bi i najslobodnije filmske forme imale svoj kutak slobode.' , rekao je Šoša najavljujući ovaj poseban film.
 
Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr