Nedjelja: Pljuskovi, evo i gdje!

U nedjelju se pljuskovi očekuju uglavnom u unutrašnjosti. Prema sinoptičkoj karti - i u nedjelju ćemo biti u polju povišenog tlaka zraka, ali zbog pritjecanja vlažnog zraka s juga i jugozapada atmosfera neće biti posve stabilna. 

Na istoku zemlje će prevladavati sunčano i vruće, ali ne i posve stabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, osobito u zapadnim krajevima, a ponegdje pljuskovi mogu biti i izraženiji. Vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 20, a najviša dnevna između 30 i 32.

U središnjim krajevima djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Ponegdje su mogući pljuskovi i grmljavina, osobito poslijepodne. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka malo niža nego na istoku.

U gorskim predjelima promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima koji mjestimice mogu biti i obilniji.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. Ujutro će uz obalu puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, a tijekom dana prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 15 do 17, uz obalu između 22 i 25, a najviša dnevna od 26 do 28, na moru između 30 i 32.

U Dalmaciji pretežno sunčano i vruće, ali u njezinoj unutrašnjosti, uz umjeren i jak razvoj oblaka, može biti pljuskova i grmljavine. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 21 do 24, a najviša dnevna između 31 i 33.

I na južnom Jadranu slično - većinom sunčano i vruće uz uglavnom slab sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka slična kao na srednjem dijelu.

Idućih dana u unutrašnjosti vrlo toplo i vruće, ali nestabilno. Povremeno će biti pljuskova i grmljavine koji lokalno mogu biti i izraženiji, osobito u ponedjeljak. Bit će i sparno, a vjetar uglavnom slab.

Na Jadranu idućih dana i dalje pretežno sunčano i vruće. Povremeno može biti lokalnih pljuskova, osobito na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti Dalmacije. U noći i ujutro puhat će slaba do umjerena bura, a tijekom dana zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Dakle, idućih dana očekuje nas dosta sunčanog, vrlo toplog i vrućeg vremena, ali uglavnom na kopnu nestabilno, povremeno s kišom i pljuskovima, osobito u nedjelju i u ponedjeljak.