HRT prikazuje dokumentarni film „Diana - sedam dana koji su potresli svijet“

Zagreb, 23. kolovoza 2019. - Povodom 22. obljetnice pogibije princeze Diane, Hrvatska radiotelevizija (HRT) prikazat će dvodijelni dokumentarni film „Diana - sedam dana koji su potresli svijet“.
 
Prvi dio filma na rasporedu je u subotu, 24. kolovoza na Drugom programu (HRT-HTV2) u 20:05 sati, a drugi, također na HTV2 na rasporedu je 31. kolovoza u 20:05 sati.

Film daje pogled u dramatičan tjedan koji je prethodio pogrebu princeze Diane, vrijeme kad je budućnost monarhije bila upitna.
 
U 3 ujutro 31. kolovoza 1997. princeza Diana proglašena je mrtvom nakon tragične i kontroverzne automobilske nesreće. Javnost je istog trenutka obuzela neviđena tuga. Otkazani su sportski događaji, tisuće ljudi nahrupile su u London želeći odati poštovanje, a ispred Kensingtonske palače nikao je cvjetni tepih dug 15 metara.
 
Usred tog javnog izljeva boli kraljevska obitelj odlučila je ostati daleko od očiju javnosti, na obiteljskom imanju u Balmoralu. Nisu spustili zastavu na pola koplja u Buckinghamskoj palači i nisu se pojavili danima. Kako je napetost rasla, odnos britanske monarhije i javnosti dugoročno je pao na niske grane.
 
Dvodijelni dokumentarni film otkriva napete pripreme i pregovore dok su se monarhija i njihovi savjetnici borili da zaštite princa Williama i Harryja, umire javnost te isplaniraju medijski popraćen pogreb u Westminsterskoj opatiji.
 
O tim danima govore: Dianino osoblje, najviši savjetnici Downing Streeta, novinari, stručnjaci i pripadnici javnosti.
 
Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr