Serija „Putovanje prostor-vremenom“ o tajnama svemira na HRT-u

Zagreb, 14. kolovoza 2019. - Hrvatska radiotelevizija od petka 16. kolovoza na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23 sata započinje s ponovnim prikazivanjem izvrsne dokumentarne serije „Putovanje prostor-vremenom“ koja se bavi istraživanjem svemira.
 
Originalnog naziva „Spacetime“, serija kroz šest nastavaka daje uvid u najnovija istraživanja svemira, nova otkrića i njihov utjecaj na našu budućnost. Moguće otkriće devetog planeta u Sunčevu sustavu i senzacionalno otkriće gravitacijskih valova dospjeli su na naslovnice diljem svijeta. Ta su otkrića samo vrh nezamislivo velikog ledenog brijega.
 
Gledatelje kroz seriju vodi jedan od najuglednijih stručnjaka za svemir, prof. dr. Ulrich Walter koji je sudjelovao je u misiji Shuttle D-2 te pripada veoma ekskluzivnoj skupini od samo 500 ljudi koji su imali priliku vidjeti naš planet iz svemira.
 
Prva epizoda nosi naslov „Odlazak na Mars – Osvajanje planeta“ koja se bavi fiktivnim slijetanjem svemirske letjelice sa ljudskom posadom na tlo crvenog planeta 2. kolovoza 2048. godine. No, događaj koji je za sada još znanstvena fantastika jednoga dana postat će stvarnost, čemu u prilog govori podatak kako je na Mars sletjelo već desetke sondi.
 
Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
hrt.hr, hrti.hrt.hr