U subotu obilježavanje 28. godišnjice pogibije Gordana Lederera

Zagreb, 9. kolovoza 2019. - Na brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice pokraj spomen-obilježja Slomljeni pejzaž u subotu 10. kolovoza obilježit će se 28. godišnjica pogibije Gordana Lederera, snimatelja Hrvatske radiotelevizije koji je 1991. godine poginuo na tom mjestu snimajući hrvatske branitelje i prenoseći istinu o Domovinskom ratu.
 
U ime HRT-a vijenac će položiti Renato Kunić, ravnatelj Poslovne jedinice Program, a obilježavanju će nazočiti i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja, gospodin Tomo Medved, gradonačelnik Grada Hrvatske Kostajnice gospodin Dalibor Bišćan te predstavnici susjednih gradova i općina, predstavnici Zajednica Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH, predstavnici Oružanih snaga RH te Predsjednik zbora ratnih izvjestitelja HRT-a Marinko Ćavar.
 
Gordan Lederer poginuo je 10. kolovoza 1991. u 33. godini života na radnom zadatku. Pogođen je metkom iz snajpera tijekom snimanja hrvatskih branitelja u njihovoj akciji za vrijeme srpskih napada na Pounje. Iza sebe je ostavio mnoge zapise o prvim danima Domovinskog rata, koji su kansije montirani u legendarna Banijska ratna praskozorja.

 
Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr