Počelo snimanje novog dokumentarnog serijala Andree Buča “Stani v Zagorju”

Zagreb, 7. kolovoza 2019. – Prošlog je tjedna u živopisnom okružju Hrvatskog zagorja počelo snimanje novog dokumentarnog serijala Andree Buča “Stani v Zagorju”.

Nakon uspješnog putopisnog serijala “Stani u Lici”, Andrea Buča i njezina snimateljska ekipa krenuli su u nove pohode. Avantura se ovaj put događa u Hrvatskom zagorju. Kroz osam epizoda autorica će vas u svom prepoznatljivom stilu upoznati sa Zagorcima i njihovim običajima, prošetat će kroz bogatu povijest, otkriti dvorske tajne i ispričati zašto su “zagorski bregi” vrijedni dolaska.

Autorica će u novom serijalu pred objektiv staviti sugovornike čija pojava plijeni pažnjom i koji će vam opisati život na zagorski način. Tako ćete upoznati Baricu kuburašicu, ženu koja puca od malih nogu, priprema domaći barut i sakriva “pištole” u potoku. Penzioneri iz Klanjca odvest će Andreu na Zagorsku rivijeru, na svadbi u Đurmancu nosit će barjak, a Kreš i njegovi Zadrugari dokazat će joj kako punk u Zaboku definitivno nije mrtav.

U četrdeset dana snimanja ekipa serijala obići će bajkovite brežuljke, zagorske dvorce, kleti i dvorišta. Što su snimili vidjet ćete u osam epizoda novog serijala “Stani v Zagorju” čije se prikazivanje očekuje na Hrvatskoj radioteleviziji početkom sljedeće godine.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr