Hrvatska radiotelevizija izravno prenosi obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti iz Knina

Zagreb, 1. kolovoza  2019. – Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak 5. kolovoza na Prvom programu (HRT - HTV1) izravno prenosi obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti iz Knina.

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja Hrvatska televizija priprema specijalnu emisiju uživo iz Knina na Prvom i na Četvrtom programu Hrvatske televizije. Uz naše reportere koji se javljaju sa sudionicima proslave (Edi Škovrlj, Eugen Husak, Petar Vlahov i Hrvoje Gunjača), donosimo i reportaže Martine Klaić i Dinka Kreštalice u kojima podsjećamo na povijesne trenutke oslobađanja Hrvatske i junake Domovinskog rata. Donosimo i obljetničku priču Melite Šare o Krilima Oluje. Naime, akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Krila Oluje" obilježila je 15. obljetnicu okupljanja prve postave pilota. Iz te je postave grupa poslije i službeno utemeljena na 10. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja 5. kolovoza 2005. godine.

U reportaži Nataše Ban donosimo priču o demografiji. Sve više mladih odlazi iz Knina i ne vraća se. Što je s onima koji ostaju? Naša ekipa bila je u posjetu kninskim mamama i tatama, i rodilištu gdje se rađa tek petina djece u odnosu na prijeratno razdoblje. A kao spoj demografije i ekologije - svako novorođenče na dar dobije sadnicu drveta i osobno pismo dobrodošlice gradonačelnika Knina. Voditelj i komentator prijenosa je Branko Nađvinski, a urednica Ana Jelinić.

Posebnu emisiju “Knin: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti” gledajte u izravnom prijenosu 5. kolovoza na Prvom programu Hrvatske televizije u 7 sati i 40 minuta.

Dan pobjede i Domovinske zahvalnost te Dan hrvatskih branitelja bit će obilježen posebnim programom i na Hrvatskome radiju. Na 1. programu od 7.50 do 12.00 izravno prenosimo događanja iz Knina. Urednik prijenosa je Marin Erak, a reporteri Vedrana Krstić Ivanišević, Zrinka Bilandžić, Nives Hladnić i Zoran Vukičević.

Slijedi svečana misa od 12.00 do 13.00 sati iz  crkve  Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu. Urednik prijenosa je Ivan Dukarić Stubičar.

Od 15.30 do 16.00 bit će posebna emisija posvećena 24. godišnjici  Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.
Urednica emisije je Nives Hladnić.

Na 2. programu Hrvatskog radija od 21.00 sat izravno ćemo prenositi svečani koncert iz Knina na kojem će pjevati Mladen Grdović, Jasmin Stavros i Zlatko Pejaković. Urednica prijenosa je Lejdi Oreb

Dan prije, 4. kolovoza na 1. programu Hrvatskoga radija od 15.30 do 16.00 emitirat ćemo emisiju u kojoj će  gostovati načelnik Glavnog stožer OS RH Mirko Šundov. Urednik je Marin Erak.


Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr