HRT prikazuje snimku “Svečane priredbe 53. MSF Zagreb“

Zagreb, 18. srpnja 2019. – Hrvatska radiotelevizija u petak 19. srpnja na Trećem programu (HRT - HTV3) prikazuje snimku “Svečane priredbe 53. međunarodne smotre folklora Zagreb: Karolinom i Lujzijanom do Rijeke”.

Središnji program ovogodišnje, 53. međunarodne smotre folklora u Zagrebu bit će posvećen tradicijskoj glazbenoj i plesnoj baštini krajeva uz Karolinu i Lujzijanu, povijesne ceste, sagrađene u 18. i 19. stoljeću od Karlovca do Bakra, odnosno Rijeke. Time i ova festivalska priredba od nacionalnog značaja najavljuje predstojeće razdoblje, u kojem će grad Rijeka biti Europskom prijestolnicom kulture.

Okupit će se izvođači, udruge i ustanove koje svojom blizinom i kulturnom ponudom mogu doprinijeti vidljivosti tog područja u međunarodnim okvirima, a ponudom festivalskih priredbi i popratnih programa, izložbi, radionica, tribina, prikazati i manje poznata susretišta različitih kulturnih utjecaja i veza s urbanim središtima na koja su značajno utjecale povijesne ceste poput Karoline, Jozefine, Lujzijane i Rudolfine, kao spojnice između kontinentalne i jadranske Hrvatske.

U programu Svečane priredbe 53. MSF nastupaju folklorne skupine iz okolice Karlovca, Senja, Gorskog kotara, Hrvatskog primorja i Istre, uz strane, gostujuće skupine iz Kine i Bugarske. Program 53. MSF pripremili su dr. sc. Tvrtko Zebec i Vido Bagur, a producentica MSF-a je Željka Janeš Beneti.

Snimku “Svečane priredbe 53. međunarodne smotre folklora Zagreb” gledajte u petak na Trećem programu Hrvatske televizije u 22 sata i 35 minuta.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr