HRT prikazuje dokumentarni film “Grad od igara, igre od Grada”

Zagreb, 18. srpnja 2019. – Hrvatska radiotelevizija u petak 19. srpnja na Prvom programu (HRT - HTV1) prikazuje dokumentarni film “Grad od igara, igre od Grada - prvih sedam desetljeća”.

Prvi dio dokumentarnog filma “Grad od igara, igre od grada” priča je o festivalu koji je s Dubrovnikom srastao i u Dubrovniku pronašao svoje istinsko utočište. Ne samo zbog umjetnika koji su program Igara stvarali i dolazili nastupati u jedinstvenim prostorima grada, već i zbog građana koji su Igre prihvatili kao nešto bez čega Dubrovnik jednostavno ne bi bio - Dubrovnik.

Manifestacija Dubrovačke ljetne igre utemeljena je još 1950. godine kada su diljem Europe nastajala brojna kazališna i glazbena događanja. Zamisao o spajanju renesansnog i baroknog ugođaja Dubrovnika sa živućim duhom drame i glazbe proizašla je iz intelektualnog načina življenja samog grada, iz njegove kreativne tradicije koja je obogatila hrvatsku kulturnu i znanstvenu povijest, pogotovo u sferi kazališta i znanosti te iznjedrila brojna velika imena i djela.

Kroz arhivske snimke i sjećanja sudionika prvi dio dvodijelnog dokumentarca na nepretenciozan način oslikava sedam desetljeća zajedničkog plova Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara. Scenarist filma je Vedran Benić, snimatelj i montažer Dominik Miljak, a redatelj Lukša Benić.

Prvi dio dokumentarnog filma “Grad od igara, igre od Grada - prvih sedam desetljeća” gledajte u petak na Prvom programu Hrvatske televizije u 20 sati i 5 minuta.

Hrvatska radiotelevizija
RJ Marketing i Komunikacije
Prisavlje 3
10 000 Zagreb
telefon: 01 634 3303
telefaks: 01 634 2961
e-adresa: hrt@hrt.hr
www.hrt.hr