Utorak će biti sunčan i topao

Kiša se u utorak ne očekuje, vrijeme će biti stabilnije, uz obilje sunca, i malo toplije nego u ponedjeljak.

Naši će predjeli i dalje biti pod utjecajem polja srednje izjednačenog ili malo sniženog tlaka zraka, ali će u utorak po visini sa zapada pritjecati manje vlažan i malo topliji zrak.

U Slavoniji će jutro biti razmjerno svježe s temperaturom od 12 do 14 stupnjeva. Danju će posvuda prevladavati sunčano uz većinom slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a bit će i malo toplije nego danas, većinom između 26 i 28 stupnjeva.

Sunčano uz većinom slab vjetar bit će i u središnjim predjelima. Nakon svježeg jutra, poslijepodnevna će temperatura biti od 25 do 28 stupnjeva.

Slično se očekuje i u gorskoj Hrvatskoj, prevladavat će sunčano uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna od 23 do 25 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu jutro će ponovno obilježiti bura, umjerena, ponegdje i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Sredinom dana bura će oslabjeti, a na otvorenome okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura će uz obalu ujutro biti od 17 do 21, a danju od 27 do 29 stupnjeva. More se zbog bure malo ohladilo pa mu je temperatura od 22 do 25 stupnjeva.

U Dalmaciji će tijekom noći i jutra puhati umjerena, ponegdje i jaka bura, ali će brzo oslabjeti i okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar, koji prema otvorenome moru može biti i jak. More će biti uglavnom umjereno valovito, na otvorenome poslijepodne moguće i valovito. Uz obilje sunca najviša će temperatura biti od 28 do 30 stupnjeva.

Slično i na jugu, sunčano te vrlo toplo i vruće. Ujutro će prolazno puhati umjerena bura, a danju zapadnjak i sjeverozapadnjak, na otocima moguće i jak, a na krajnjem jugu uz obalu i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 18 do 22, a dnevna od 28 do 30 stupnjeva. Temperatura mora na jugu je većinom 24 ili 25 stupnjeva.

U unutrašnjosti će i u srijedu biti sunčano i vrlo toplo. U četvrtak će se postupno naoblačiti pa će prema kraju dana i u petak mjestimice biti malo kiše. Do četvrtka postupno malo toplije, ali i dalje ne previše vruće.

Većinom sunčano vrijeme nastavit će se i na Jadranu. U četvrtak će, najprije na sjevernom Jadranu, oblaka biti sve više, pa je u noći na petak i u petak ujutro ponegdje moguća prolazna kiša ili poneki pljusak.

Nakon razdoblja neuobičajeno svježeg i razmjerno kišovitog vremena sljedeći dani donose više sunca, a bit će i postupno sve toplije. Ipak, u drugoj polovini tjedna neće biti posve stabilno pa bi potkraj četvrtka i u petak moglo mjestimice ponovno biti kiše.